Medlemmar

19 stycken

KONSTHANTVERKARE

 

Hantverket i Öregrund drivs som en ekonomisk förening och vi har för närvarande 19 medlemmar. Vi arbetar i olika sorters material och med olika sorters formspråk. Vi medlemmar jobbar ständigt med att ta fram fina produkter med hög kvalité. Här är alla medlemmar med ett exempel av vad vi gör och lite information om var och en av oss. Tveka inta att ta kontakt med oss om det är något ni undrar!

Maud Andersson arbetar i lergods och gör både bruksföremål och unika saker. Hon har en förkärlek för att omarbeta formen i det nydrejade tillståndet och att låta lerans färg få samspela med glasyren. Maud driver Skoby Krukmakeri, 15 km norr om Arlanda. Där tillverkar hon sin keramik och där har hon även kurser, både för barn och vuxna, nybörjare och fortsättare. Hon tar även emot grupper, som tex möhippor, kick off för upp till 15 personer. Du hittar Mauds keramik på bl. a. på blås&knåda i Stockholm, Hantverket i Öregrund och på Skoby Krukmakeri.

Maud Andersson, Skoby Krukmakeri, maud@skoby.nu

Tel 073-98 90 905 www.skobykrukmakeri.se

Facebook: Skoby Krukmakeri Instagram: @maudiskoby

Anita Bygren specialitet är tovade alster. Naturen är

inspirationskällan med sin skönhet och fantasirikedom.

Oftast blir det fåglar i form av vinkylare/värmare.

Medlemskap på Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket Öregrund.

Återförsäljare är Gaupa Hantverk, Östersund och Iris Hantverk,

Stockholm.

 

Anita Bygren Tel 073- 2284072

anita.bygren@gmail.com

 

Lotte Connman flätar armband och halsband av tenntråd och renskinn.

Tenntrådskonst är ett gammalt samiskt hantverk. Äldsta fyndet är från c:a 1000-talet e Kr.

Tenntråd är mjukt och följsamt vilket gör att det ligger skönt och vackert på kroppen. Det får en vacker patina med tiden.

 

Lotte Connman Tel 073-051 96 54

Instagram: @connmanshantverk

 

Teresia Frödinger har sedan 25 år varit verksam som hantverkare i silversmed, textil, skinn och läder. Hon gör oftast smycken, men även bruksprodukter som t ex väskor och kläder.

Geometri, asymmetri, natur, människors levnadssätt och kultur inspirerar Teresia.Tycker om de produkter som sticker ut lite och/eller är personligt betydelsefulla för .

Medlem i Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket i Öregrund.

 

Teresia Frödinger

Kungshatt Kungshättan 67, 178 93 Drottningholm

Tel 070 730 80 19 teresia.frodinger@gmail.com

Instagram: @kungshatt1

Bakom varumärket Småpip står Weronica Hultgren. Sedan många år tillbaka har hennes största intresse varit att sy och skapa praktiska, unika och snygga kläder och accessoarer.

För henne är det unika och personliga viktigt och därför finns varje produkt i bara ett fåtal exemplar. Att skapa utgående från kundens önskemål ligger henne också varmt om hjärtat och de som köper Småpips produkter ska få känna samma glädje när de använder dem som Weronica gör när hon tillverkar dem. Tveka inte att ta kontakt om du vill ha något som kanske ingen annan har!

 

Weronica Hultgren

Tel 0704073402

facebook.com/smapip.se Instagram: @smapip

Birgit Manberger tillverkar smycken av gummi och bambu. Halsband med matchande armband och örhängen. Metall- och keramikdelar är också vanliga inslag. Smyckena kan anpassas efter den enskildes önskemål.

Birgit målar även i olja, inre bilder där ljus, färger och kontraster är viktiga inslag. Landskap och interiörer där objekt och figurer är närvarande. Birgit är bosatt i Albufeira Portugal med sommarvistelse centralt i Öregrund.

 

Birgit Manberger

birgit.manberger@bahnhof.se

 

Anna Rovig smider smycken och corpus i metaller som silver, mässing och järn. Hon inspireras av geologiska formationer, arkitektur, och mönster i t ex ett tyg när hon formger sina alster. Anna formger helst större smycken med lite tyngd då hon tycker att ett smycke både ska kännas och synas tydligt. Smider gör hon i sin verkstad i Sollentuna, i samma kommun som hon bor i.

 

Anna Rovig

Tel 070-4535565

annarovig@gmail.com

Pia Ulfendahl har varit verksam keramiker sen 1994. Mestadels arbetar hon med stengods som ger tåliga och slitstarka bruksföremål. Hennes keramik är stilren med enkla former. Hennes skapande tar sig också rent konstnärliga uttryck. Pias inspiration kommer många gånger från naturen, som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Medlem i Kaleido konsthantverk Uppsala, KRO/KIF, Konsthantverkcentum och Uppsala konstnärsklubb

 

Pia Ulfendahl pia.ulfendahl@gmail.com Tel 0706 010167

Studion Svartbäcksgatan 41 Uppsala

www.formauppsala.se Instagram: @piaulfendahl

 

Annika Wallström inspireras av naturens former och strukturer.

Hon arbetar i röd lergodslera med vit högblank glasyr och drejar oftast , men experimenterar gärna med olika tekniker. 2010 startade hon Spånga krukmakeri i Spånga, Stockholm där hon även bedriver kursverksamhet. På senare år har hon haft flera utställningar på bl a Drottningholms Slottsteater och Rosendals trädgård.Annika är medlem i Konsthantverkscentrum och säljer sina alster genom butiker runt om i Sverige.

 

Annika Wallström

Facebook: Spånga krukmakeri

Instagram: @spangakrukmakeri

Lena Thoren Winbo skapar stilrena silversmycken i tidlös design, rena enkla linjer med en blandning av ytor och material. Lena har verkat som smyckedesigner och smed sedan 2011 och finns representerad i smyckes- och inredningsbutiker både online och fysiska butiker. Hon har sin verkstad i Täby, norr om Stockholm.

 

Lena Thoren Winbo

www.designlenaw.se

lena@designlenaw.se Tel +46(0)739 47 87 33

Facebook: @designLenaW

Instagram: @designLenaW

 

Med lång erfarenhet av att både tillverka småskaligt glas i studiosammanhang, formge åt glasindustrin och att arbeta med renodlat konstglas, driver Olle Brozén sedan början av 2017 Glashyttan Högbo Bruk utanför Sandviken. I Högbo förenar han sina olika erfarenheter och färdigheter till en helhet. Ett brett spektrum av produkter tillverkas till butiken, till utställningar, privata beställare av specialglas och även större serier åt Högbo Bruks Hotell. Färg, form och humor kännetecknar Olles glas.

 

Olle Brozén, o.brozen@gmail.com

www.ollebrozen.com, Tel 070/777 3713

Cajsa Carlenius är keramiker med känsla för hantverk. Hon arbetar främst i stengods - och porslinslera och använder sig av varierande tekniker, t.ex. en traditionell byggningsteknik kallad "knitting". Cajsa gillar kontrasterna i de olika lerorna och tillverkar bland annat bruksföremål, väggvaser och unika skålar.

Medlemskap i Galleri Hantverket, Stockholm, Hantverket i Öregrund och Fjäderholmarnas krukmakeri, Stockholm

 

Cajsa Carlenius

Studio Lertyg, Tjärhovsgatan 10, Stockholm

Tel 0736 - 17 20 74 , studiocajsacarlenius@gmail.com

Instagram: @studiocajsacarlenius

Stefan Forsberg skapar som formgivare hållbara förhållanden mellan sina kunder och sina produkter. Han tycker om att lösa utmaningar inom formgivning och konstruktion. Stefan arbetar med unika exemplar och små serier med möbler och konsthantverk i trä. Materialet trä är en källa till många olika uttryck dels genom sitt naturliga mönster men också på de olika sätt ytan kan bearbetas. Den kan slipas, skäras, borstas, klyvas, sågas och ytbehandlas på många olika sätt. Medlem i Konsthantverkscentrum, Hantverket i Öregrund och Konstkraft

 

Stefan Forsberg, Forsberg Möbeldesign & Snickeri www.forsbergdesign.se Tel +46 (0)70 235 78 73

 

Lars Holmqvist är en gammal arkitekt som inte kan hålla huvud och händer i

styr. Plåt, ståltråd och lera är hans material. Lars prövar idéer

och former för enklare bruksföremål och en och annan

konstighet. Han samarbetar med keramikern Kajsa Stenfelt.

De har sin verkstad och butik i Enskede.

 

Lars Holmqvist

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

www.karringstanskrukmakeri.com

Christina McTaggart började sin bana inom silversmide 1990, då hon bodde i Vancouver, Canada.Möjligheterna är många med metall. Raka, enkla tvådimensionella former eller tredimensionella skulpturala som liksom modelleras fram. Christina designar och tillverkar mest smycken, men även en del korpus. Ofta inspirerade från vår viktiga, värdefulla, vackra natur.

De flesta av sina alster kan hon även göra i guld.

 

Christina McTaggart

Tel 070-767 74 31

cmct@telia.com

Instagram: christinamctaggart

Lena Nyström gör stickade saker som tex sjalar, koftor, instickade trädgårdsredskap och stickade skosnören. Hon stickar i kashmir, lin, ull och i bomull&lin. Lampskärmar i spetsmönster finns i olika format. Koftor är Lenas passion.

Medlem i Öster om ån, Uppsala och Hantverket i Öregrund. Finns hos ett flertal återförsäljare. Marknader: Båstad och Ulva Kvarn och ett antal slottsmässor.

 

Lena Nyström Uppsala Tel 070-727 2992 lenanystrom55@hotmail.com

www.lenanystrom.com Instagram: @instickat

Kajsa Stenfelt bor och arbetar i Stockholm, med butik och ateljé söder om stan. Hennes huvudsakliga produktion består av funktionella och personliga vardagsting. Kajsa arbetar färmst med stengods, och strävar efter att bevara gammal hantverkstradition genom ständig förnyelse och utveckling.

 

Kajsa Stenfelt

Kärringstans Krukmakeri

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

Tel 070-2884562

Fjäderholmarnas Krukmakeri, Tel 08-718 46 47

www.karringstanskrukmakeri.com

 

 

Susanne Wall har arbetat med lera sedan 70-talet. Hon gör små, unika serier bruksföremål i stengods där form och funktion förenas med fantasi. Susanne arbetar mest vid drejskivan där hon gör muggar, skålar, tekannor och annat gods som används i vardagen. Hon gör även skulpturer och bilder.

 

Susanne Wall

susanne.k.wall@telia.com Tel 070-255 65 15

www.susannewall.se

Jan Wikner arbetar i metall – silver, koppar, mässing, järn, brons, titan – i sin verkstad i Tallkrogen. Han gör smycken, men även ljuslyktor och skålar, pottor och prinskronor. En del av ringarna han formger är symboler för evighet, andra slår knut på sig själva. När han tillverkar halsband tar han ibland hjälp av havet. I hans verkstad händer det att gamla bortglömda saker får nytt liv. Har du egna idéer om ett smycke du skulle vilja bära själv eller ge bort är du välkommen att diskutera dem.

 

Jan Wikner

info@janwikner.se

Tel 076-227 90 92

www.janwikner.se

Hantverket i Öregrund Strandgatan 8 740 71 Öregrund Tel +46 73-151 10 05

Copyright @ All Rights Reserved