Medlemmar

21 stycken

KONSTHANTVERKARE

 

Hantverket i Öregrund drivs som en ekonomisk förening och vi har för närvarande 20 medlemmar. Vi arbetar i olika sorters material och med olika sorters formspråk. Vi medlemmar jobbar ständigt med att ta fram fina produkter med hög kvalité. Här är alla medlemmar med ett exempel av vad vi gör och lite information om var och en av oss. Tveka inta att ta kontakt med oss om det är något ni undrar!

Emma Andersson jobbar för det mesta i akvarell och hämtar mycket av sin inspiration från naturen och den svenska faunan. Hennes verk är stilrena, vilket hon gärna bryter av med att låta färgerna rinna nedför pappret.

 

Idag finns Emmas motiv som orginal, print och vykort. De finns på Hansverket i Öregrund, SthlmGallery, Artupz.se och Tictail.com.

 

Emma Andersson, Göteborg 3mma.andersson@gmail.com

Tel +46 (0)730-857100 www.emmaandersson.net

Ljuset som skapar växtkraft. Glaset, det transparenta, reflekterande,ljus-bärande. Och vattnet, det näringsbringande. Tre liv och energialstrande element med olika egenskaper har inspirerat till Karin André Barowiak i sitt arbete med Andé Barowiak Glas & Betong produkter. Det skira, glaset, smälts, bränns och bildar unika former.

Medlemsskap i Öster om Ån, Uppsala och Hantverket i Öregrund.

 

Karin André Barowiak

Bergslagsvägen 22, 168 75 Bromma

Tel 073-502 22 28

www.andre-barowiak.se

Anita Bygren specialitet är tovade alster. Naturen är

inspirationskällan med sin skönhet och fantasirikedom.

Oftast blir det fåglar i form av vinkylare/värmare.

Medlemskap på Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket Öregrund.

Återförsäljare är Gaupa Hantverk, Östersund och Iris Hantverk,

Stockholm.

 

Anita Bygren Tel 073- 2284072

anita.bygren@gmail.com

 

Lotte Connman flätar armband och halsband av tenntråd och renskinn.

Tenntrådskonst är ett gammalt samiskt hantverk. Äldsta fyndet är från c:a 1000-talet e Kr.

Tenntråd är mjukt och följsamt vilket gör att det ligger skönt och vackert på kroppen. Det får en vacker patina med tiden.

 

Lotte Connman Tel.073-051 96 54

Instagram: @connmanshantverk

 

Stefan Forsberg skapar som formgivare hållbara förhållanden mellan sina kunder och sina produkter. Han tycker om att lösa utmaningar inom formgivning och konstruktion. Stefan arbetar med unika exemplar och små serier med möbler och konsthantverk i trä. Materialet trä är en källa till många olika uttryck dels genom sitt naturliga mönster men också på de olika sätt ytan kan bearbetas. Den kan slipas, skäras, borstas, klyvas, sågas och ytbehandlas på många olika sätt. Medlem i Konsthantverkscentrum, Hantverket i Öregrund och Konstkraft

 

Stefan Forsberg Forsberg Möbeldesign & Snickeri www.forsbergdesign.se Tel +46 (0)70 235 78 73

 

Georg Chambert smider och gjuter i silver. I hans föremål kan man se form lånad från naturen, karikatyrer eller uppletade linjer. Ibland får formen ge plats för humor i "roliga saker". De gjutna tingen har tyngd och massa som känns. Sakerna är gjutningar eller kombinerade med smide. Den gjutteknik han använder kallad cirre perdue, eller "förlorat vax", som ger unika engångsgjutformar. I den lilla skalan är metoden tidskrävande och mycket omsorg går in i varje föremål.

 

Gerg Chambert

Uppsala

georg.chambert@telia.com

Tel 073-9550618

Lars Holmqvist är en gammal arkitekt som inte kan hålla huvud och händer i

styr. Plåt, ståltråd och lera är hans material. Lars prövar idéer

och former för enklare bruksföremål och en och annan

konstighet. Han samarbetar med keramikern Kajsa Stenfelt.

De har sin verkstad och butik i Enskede.

 

Lars Holmqvist

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

www.karringstanskrukmakeri.com

Birgit Manberger tillverkar smycken av gummi och bambu. Halsband med matchande armband och örhängen. Metall- och keramikdelar är också vanliga inslag. Smyckena kan anpassas efter den enskildes önskemål.

Birgit målar även i olja, inre bilder där ljus, färger och kontraster är viktiga inslag. Landskap och interiörer där objekt och figurer är närvarande.

Birgit är bosatt i Albufeira Portugal med sommarvistelse centralt i Öregrund.

Birgit Manberger

birgit.manberger@bahnhof.se

 

Christina McTaggart började sin bana inom silversmide 1990, då hon bodde i Vancouver, Canada.Möjligheterna är många med metall. Raka, enkla tvådimensionella former eller tredimensionella skulpturala som liksom modelleras fram. Christina designar och tillverkar mest smycken, men även en del korpus. Ofta inspirerade från vår viktiga, värdefulla, vackra natur.

De flesta av sina alster kan hon även göra i guld.

 

Christina McTaggart

Tel: 070-767 74 31

cmct@telia.com

Instagram: christinamctaggart

Pia Ulfendahl har varit verksam keramiker sen 1994. Mestadels arbetar hon med stengods som ger tåliga och slitstarka bruksföremål. Hennes keramik är stilren med enkla former. Hennes skapande tar sig också rent konstnärliga uttryck. Pias inspiration kommer många gånger från naturen, som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Medlem i Kaleido konsthantverk Uppsala, KRO/KIF, Konsthantverkcentum och Uppsala konstnärsklubb

 

Pia Ulfendahl pia.ulfendahl@gmail.com Tel: 0706 010167

Studion Svartbäcksgatan 41 Uppsala

www.formauppsala.se Instagram: @piaulfendahl

 

Lena Thoren Winbo skapar stilrena silversmycken i tidlös design, rena enkla linjer med en blandning av ytor och material. Lena har verkat som smyckedesigner och smed sedan 2011 och finns representerad i smyckes- och inredningsbutiker både online och fysiska butiker. Hon har sin verkstad i Täby, norr om Stockholm.

 

www.designlenaw.se

lena@designlenaw.se Tel +46(0)739 47 87 33

Instagram & Facebook: @designLenaW

 

Maud Andersson arbetar i lergods och gör både bruksföremål och unika saker. Hon har en förkärlek för att omarbeta formen i det nydrejade tillståndet och att låta lerans färg få samspela med glasyren. Maud driver Skoby Krukmakeri, 15 km norr om Arlanda. Där tillverkar hon sin keramik och där har hon även kurser, både för barn och vuxna, nybörjare och fortsättare. Hon tar även emot grupper, som tex möhippor, kick off för upp till 15 personer. Du hittar Mauds keramik på bl. a. på blås&knåda i Stockholm, Hantverket i Öregrund och på Skoby Krukmakeri.

Maud Andersson, Skoby Krukmakeri, maud@skoby.nu

Tel 073-98 90 905 www.skobykrukmakeri.se

Matilda Bengtsson hantverk kretsar kring naturinspirerade järntrådsskulpturer. Hon virar, formar och skulpterar hundratals, ibland tusentals meter tråd till olika levande naturmotiv.

 

Storleken varierar från 3 cm upp till 70 cm i höjd. Matilda använder olika metaller, men oftast den mörka järntråden. Medlemskap: Galleri Hantverket i Stockholm, Kaleido i

Uppsala, Hantverket Öregrund.

 

Matilda Bengtssom Tel 070-826 43 22

info@matildabengtsson.se www.matildabengtsson.se

Cajsa Carlenius är keramiker med känsla för hantverk. Hon arbetar främst i stengods - och porslinslera och använder sig av varierande tekniker, t.ex. en traditionell byggningsteknik kallad "knitting". Cajsa gillar kontrasterna i de olika lerorna och tillverkar bland annat bruksföremål, väggvaser och unika skålar.

Medlemskap i Galleri Hantverket, Stockholm, Hantverket i Öregrund och Fjäderholmarnas krukmakeri, Stockholm

 

Cajsa Carlenius

Studio Lertyg, Tjärhovsgatan 10, Stockholm

Tel 0736 - 17 20 74 , studiocajsacarlenius@gmail.com

Instagram: @studiocajsacarlenius

Burt Edman är självlärd smyckesmed, arbetar både i silver och guld, och gärna med färggranna ädelstenar. Burt har arbetat som guldsmed de senaste 20 åren.

 

Medlem i 125 kvadrat, Stockholm sedan 10 år och är även medlem i Hantverket i Öregrund.

 

Burt Edman

Sätra Torg 5, 127 38 Skärholmen .

Tel 073-6779403

burtedman@gmail.com

Teresia Frödinger har sedan 25 år varit verksam som hantverkare i silversmed, textil, skinn och läder. Hon gör oftast smycken, men även bruksprodukter som t ex väskor och kläder.

Geometri, asymmetri, natur, människors levnadssätt och kultur inspirerar Teresia.Tycker om de produkter som sticker ut lite och/eller är personligt betydelsefulla för .

Medlem i Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket i Öregrund.

 

Teresia Frödinger

Kungshatt Kungshättan 67, 178 93 Drottningholm

Tel: 070 730 80 19 teresia.frodinger@gmail.com

Instagram: @kungshatt1

Stora fat, muggar, tekannor, burkar, skålar, ljusstakar... Du hittar Karin Gabrielsson troligast vid drejskivan och hon jobbar både med stengods och lergods.

 

Det blir främst funktionella ting till vardag och fest. För samman

traditionella former och färger med nytänkande och lite humor.

 

Karin Gabrielsson

Skånegatan 24, 302 36 Halmstad. Tel 070-677 88 35

www.karingabrielsson.se

Bakom varumärket Småpip står Weronica Hultgren. Sedan många år tillbaka har hennes största intresse varit att sy och skapa praktiska, unika och snygga kläder och accessoarer. För några år sedan tog Weronica steget och startade sitt företag.

För henne är det unika och personliga viktigt och därför finns varje produkt i bara ett fåtal exemplar. Att skapa utgående från kundens önskemål ligger henne också varmt om hjärtat och de som köper Småpips produkter ska få känna samma glädje när de använder dem som Veronica gör när hon tillverkar dem. Tveka inte att ta kontakt om du vill ha något som kanske ingen annan har!

Weronica Hultgren www.smapip.sefacebook.com/smapip.se

Lena Nyström gör stickade saker som tex sjalar, koftor, instickade trädgårdsredskap och stickade skosnören. Hon sticka i kashmir, lin, ull och i bomull&lin. Lampskärmar

i spetsmönster finns i olika format. Koftor är Lenas passion.

Medlem i Öster om ån, Uppsala och Hantverket i Öregrund. Finns hos ett flertal återförsäljare. Marknader: Båstad och Ulva Kvarn och ett antal slottsmässor.

 

Lena Nyström Uppsala Tel 070-727 2992 lenanystrom55@hotmail.com

www.lenanystrom.com Instagram: @instickat

Kajsa Stenfelt bor och arbetar i Stockholm, med butik och ateljé söder om stan. Hennes huvudsakliga produktion består av funktionella och personliga vardagsting. Kajsa arbetar färmst med stengods, och strävar efter att bevara gammal hantverkstradition genom ständig förnyelse och utveckling.

 

Kajsa Stenfelt

Kärringstans Krukmakeri

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

Tel 070-2884562

www.karringstanskrukmakeri.com

Fjäderholmarnas Krukmakeri, Tel 08-718 46 47

 

 

Susanne Wall har arbetat med lera sedan 70-talet. Hon gör små, unika serier bruksföremål i stengods där form och funktion förenas med fantasi. Susanne arbetar mest vid drejskivan där hon gör muggar, skålar, tekannor och annat gods som används i vardagen. Hon gör även skulpturer och bilder.

 

Susanne Wall

susanne.k.wall@telia.com Tel 070-255 65 15

www.susannewall.se

Hantverket i Öregrund Strandgatan 8 740 71 Öregrund Tel +46 73-151 10 05

Copyright @ All Rights Reserved