Medlemmar


MEDLEMMAR

16 stycken

KONSTHANTVERKARE


Hantverket i Öregrund drivs som en ekonomisk förening och vi har för närvarande aktiva 16 medlemmar. Vi arbetar i olika sorters material och med olika sorters formspråk. Vi medlemmar jobbar ständigt med att ta fram fina produkter med hög kvalité. Här är alla medlemmar med ett exempel av vad vi gör och lite information om var och en av oss. Tveka inta att ta kontakt med oss om det är något ni undrar!

Maud Andersson arbetar i lergods och gör både bruksföremål och unika saker. Maud driver Skoby Krukmakeri, 15 km norr om Arlanda. Tillverkar där sin keramik och har även kurser, både för barn och vuxna, nybörjare och fortsättare. Hon tar även emot grupper, som tex möhippor, kick off för upp till 15 personer. Du hittar Mauds keramik på bl. a. Hantverket i Öregrund, i egen nätbutik och på Skoby Krukmakeri.

 

Maud Andersson, Skoby Krukmakeri, maud@skoby.nu

Tel 073-98 90 905  www.skobykrukmakeri.se

Nätbutik: www.etsy.com/se-en/shop/SkobyPottery

Facebook: Skoby Krukmakeri  Instagram: @maudiskoby

Anita Bygren specialitet är tovade alster. Naturen är

inspirationskällan med sin skönhet och fantasirikedom.

Ofta blir det fåglar i form av vinkylare/värmare eller småfåglar vi känner igen från vår natur.

Medlemskap på Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket Öregrund.

Återförsäljare är Gaupa Hantverk, Östersund och Iris Hantverk,

Stockholm.


Anita Bygren Tel 073- 2284072

anita.bygren@gmail.com


Sarah of Sweden heter Sarah Floods företag och i sin verkstad på Gärdet i Stockholm skapar hon silver- och guldsmycken. Sarah gör alla smycken för hand. Hennes sortimentet består av ringar, armband, halsband och örhängen. Sarah kombinerar sina mycken med pärlor, halvädelstenar och Swarovskikristaller för att ge smyckena en känsla av vardagslyx. Sarah säljer sina smycken till USA, Europa och Sverige. 

 

Sarah Flood, Sarah of Sweden, Tel 070-5214837

info@sarahofsweden.com www.sarahofsweden.se

Nätbutik www.etsy.com/shop/sarahofsweden

Instagram: @sarahofsweden

Annica Nilsson är en ädelstensexpert som ger kurser, föredrag och skapar smycken med pärlor och ädelstenar. Kännetecknen för hennes hantverk är ädelstenar, pärlor, guld och silver (nickelfritt).Att arbeta med fina, hållbara naturmaterial ger kvalitet som varar länge, ”slow fashion” som är en viktig del i hennes smyckesdesign. Annica är utbildad värderingsperson och gemmolog, medlem i Sv. Gemmologiska förening och FGA Fellow of the Gemmological Association. Besök gärna hennes ateljé strax söder om Uppsala.

 

Annica Nilsson, Pirum pearls & gems  Tel 0702 585 383

annica.nilsson@pirum.se  www.pirum.se

Danmarks-Viggeby 2, Uppsala

Facebook: pirumpearls Instagram: @pirum_pearls

Mönsterformgivaren Anneli Ohlsson skapar egna unika mönster och sätter dem på svensktillverkade produkter, som handdukar, disktrasor, brickor, glasunderlägg med mera. Hennes mönstervärld är en färgrik och lekfull värld som skapats ur hennes minnen, känslor och miljöer som hon har passerat genom livet, därför har de också mycket retrokänsla. Produkterna tillverkas i Sverige av företag med bra miljötänkande. Hon driver även butiken Textilt Uttryck på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård. 


Anneli Ohlsson, Bagarmossen  Tel 070-4001375

anneliohlsson@hotmail.com  www.franatillo.com

Instagram: @franatillo  Facebook: Från A till O

 

Cecilia Textilia heter Cecilia Sjöbergs företag och hon syr mössor, pannband, dregglisar, halsbuffar, napphållare och ibland även lite barnkläder. Tillgången på alla härliga och giftfria tyger som finns nu för tiden gör att lusten att skapa är större än någonsin. Alla alster märks med ”momo” och Cecilia blir lika glad varje gång hon ser någon med en ”momomössa” på stan.

Cecilia är medlem i Hantverket i Öregrund och Forsmarks Handkraft. Hon brukar också vara med på marknader i närområdet och på Ulva Kvarns höstmarknad.


Cecilia Sjöberg, Öregrund och Uppsala, Tel: 070-523 52 59

cecilia.textilia@gmail.com   www.ceciliatextilia.n.nu

Facebook: Momo   Instagram: @syttavmomo

Anette Rosling är silversmed. Hon formger gärna smycken i hamrat silver i kombination med lavasten och pärlor. Hon gjuter också, i popcornkärnor/kikärtor/mandel och ”det blir som det blir” vilket ger unika smycken.  Anette smider gärna på beställning allt från bältesspännen till ringar - allt för en nöjd kund.

Hon har sin smedja i Sund utanför Öregrund, men bor även i Uppsala. Anettes smycken hittar du på Hantverket i Öregrund och  Forsmarks hantverkare.

 

Anette Rosling   Tel 0730753205

www.silverisund.com

Pia Ulfendahl har varit verksam keramiker sen 1994. Mestadels arbetar hon med stengods som ger tåliga och slitstarka bruksföremål. Hennes keramik är stilren med enkla former. Hennes skapande tar sig också rent konstnärliga uttryck. Pias inspiration kommer många gånger från naturen, som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Medlem i Kaleido konsthantverk Uppsala, Konsthantverkarna Stockholm och KRO/KIF, Konsthantverkcentum och Uppsala konstnärsklubb


Pia Ulfendahl pia.ulfendahl@gmail.com   Tel 0706 010167

Studion Svartbäcksgatan 41 Uppsala

Instagram: @piaulfendahl


Vilande medlem:

Bakom företaget Lykalia K står Kristina Larsson. Hon tillverkar inredningsdetaljer och bruksföremål i trä med förgyllningar och använder sig av traditionella hantverksmetoder i sitt skapande. Kristinas ambition är att kombinera design och hantverk för att tillverka exklusiva inredningsdetaljer och tillsammans med sitt egna formspråk göra dessa produkter unika. Träets egenskaper så som kvistar och ådringar fascinerar Kristina och hon använder sig av detta i sina produkter. 

 

Kristina Larsson  Tel 070-279 57 44

kristina@lykaliak.se  www.lykaliak.se

Instagram: @lykaliak  Facebook: Lykalia K

Barowiakglas drivs av Karin Barowiak.

Karin gör förmål i glas och betong. 

Hon har jobbat med detta sedan 2008.

Glas är lätt, transparent och livligt, betongen är fast och definitiv. 

Välkommen till min värld: Kärlek Familj Glas.


Karin Barowiak, Barowiakglas

Tel: 073-502 22 28   www.barowiaksglas.se

Mail: info@barowiasglas.se


Fb: Barowiaksglas 

Instagram:@barowiaksglas

Lars Holmqvist är en gammal arkitekt som inte kan hålla huvud och händer i

styr. Plåt, ståltråd och lera är hans material. Lars prövar idéer

och former för enklare bruksföremål och en och annan

konstighet. Han samarbetar med keramikern Kajsa Stenfelt.

De har sin verkstad och butik i Enskede.


Lars Holmqvist

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

lars.ingemar.holmqvist@gmail.com

Lena Nyström stickar saker som tex sjalar, koftor, instickade trädgårdsredskap och stickade skosnören. Hon stickar i kashmir, lin och ull. Lampskärmar i spetsmönster finns i olika format.  Koftor är Lenas passion.

Lena har en egen webshop, och är medlem i Öster om ån, Uppsala och i Hantverket i Öregrund. Deltar bl.a på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan, Trädgård och uteliv i Sigtuna, Norrvikens Trädgårdar i Båstad, Ulva Kvarn i Uppsala samt på slottsmässor runt om i Sverige.


Lena Nyström Uppsala Tel 070-727 2992  lenanystrom55@hotmail.com

www.lenanystrom.com Instagram: @instickat

Annalena Senke skulpterar i lera och gör formar i silikon i vilka hon sen gjuter betong. Hon startade sitt företag, stenhårt, år 2002 på heltid med  att bl a gjuta olika djur,  tomtar, ljusstakar och bordsskivor. Ibland med lite inslag av tenn och  ull.

Försäljning främst via mässor och enstaka återförsäljare och sommarbutiker, mer info på hemsidan.

Har en lokal på Sparbanksvägen 61 Hägersten där man även kan handla produkterna.


Annalena Senke, Stenhårt  Tel  070-9209865

info@stenhart.se  www.stenhart.se

Kajsa Stenfelt bor och arbetar i Stockholm, med butik och ateljé söder om stan. Hennes huvudsakliga produktion består av funktionella och personliga vardagsting. Kajsa arbetar färmst med stengods, och strävar efter att bevara gammal hantverkstradition genom ständig förnyelse och utveckling.


Kajsa Stenfelt

Kärringstans Krukmakeri

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

Tel 070-2884562

Fjäderholmarnas Krukmakeri, Tel 08-718 46 47

www.kajsastenfelt.com    


Anna Rovig smider smycken och corpus i metaller som silver, mässing och järn. Hon inspireras av geologiska formationer, arkitektur, och mönster i t ex ett tyg när hon formger sina alster. Anna formger helst större smycken med lite tyngd då hon tycker att ett smycke både ska kännas och synas tydligt. Smider gör hon i sin verkstad i Sollentuna, i samma kommun som hon bor i.


Anna Rovig

Tel 070-4535565

annarovig@gmail.com

 Keramikern Susanne Wall gör keramik där form och funktion förenas med fantasi. Muggar, skålar med mera, att användas i vardagen. Ofta dekorerar hon dessa med reliefer, figurer som sitter på kanten eller målar en dekor. Hon gör också en del skulpturer och bilder. Katter är favoriter att skulptera, men även fantasifigurer. Hon har sin verkstad mellan Öregrund och Uppsala.


Susanne Wall

Rista, 747 92 Alunda 

Tel 070-2556515

www.susannewall.com

Instagram: @potterybywall  Facebook: potterybywall

 

Naturens former och strukturer inspirerar Annika Wallström.

Hon arbetar i lergodslera med vit högblank glasyr och drejar oftast , men experimenterar gärna med olika tekniker. Hon driver Spånga krukmakeri i Stockholm där hon även bedriver kursverksamhet. På senare år har hon haft flera utställningar på

bl.a Drottningholms Slottsteater och Rosendals trädgård. Annika är medlem i Konsthantverkscentrum, Konsthantverkarna i Stockholm, Hantverket i Öregrund och säljer sina alster genom butiker runt om i Sverige.


Annika Wallström

www.annikawallstrom.com

Facebook: Spånga krukmakeri

Instagram: @annikawallstrom_ceramics