Medlemmar


MEDLEMMAR

18 stycken

KONSTHANTVERKARE


Hantverket i Öregrund drivs som en ekonomisk förening och vi har för närvarande 18 medlemmar. Vi arbetar i olika sorters material och med olika sorters formspråk. Vi medlemmar jobbar ständigt med att ta fram fina produkter med hög kvalité. Här är alla medlemmar med ett exempel av vad vi gör och lite information om var och en av oss. Tveka inta att ta kontakt med oss om det är något ni undrar!

Maud Andersson arbetar i lergods och gör både bruksföremål och unika saker. Hon har en förkärlek för att omarbeta formen i det nydrejade tillståndet och att låta lerans färg få samspela med glasyren. Maud driver Skoby Krukmakeri, 15 km norr om Arlanda. Där tillverkar hon sin keramik och där har hon även kurser, både för barn och vuxna, nybörjare och fortsättare. Hon tar även emot grupper, som tex möhippor, kick off för upp till 15 personer. Du hittar Mauds keramik på bl. a. Hantverket i Öregrund, Etsy och på Skoby Krukmakeri.

 

Maud Andersson, Skoby Krukmakeri, maud@skoby.nu

Tel 073-98 90 905  www.skobykrukmakeri.se

Facebook: Skoby Krukmakeri  Instagram: @maudiskoby

Lars Holmqvist är en gammal arkitekt som inte kan hålla huvud och händer i

styr. Plåt, ståltråd och lera är hans material. Lars prövar idéer

och former för enklare bruksföremål och en och annan

konstighet. Han samarbetar med keramikern Kajsa Stenfelt.

De har sin verkstad och butik i Enskede.


Lars Holmqvist

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

lars.ingemar.holmqvist@gmail.com

Birgit Manberger tillverkar smycken av gummi och bambu. Halsband med matchande armband och örhängen. Metall- och keramikdelar är också vanliga inslag. Smyckena kan anpassas efter den enskildes önskemål.

Birgit målar även i olja, inre bilder där ljus, färger och kontraster är viktiga inslag. Landskap och interiörer där objekt och figurer är närvarande. Birgit är bosatt i Albufeira Portugal med sommarvistelse centralt i Öregrund.


Birgit Manberger

birgit.manberger@gmail.com 


Annica Nilsson är en gemmolog som ger kurser, föredrag och gör även egna smycken i pärlor och ädelstenar. Kännetecknen för hennes hantverk är ädelstenar, pärlor och guld och silver (nickelfritt). Att arbeta med fina naturmaterial ger kvalitet som varar länge. Hon gör ”unika smycken för unika människor”, vi är inte alla lika och hon anpassar gärna alla smycken till den som ska bära det. Besök gärna hennes ateljé strax söder om Uppsala.

 

Annica Nilsson, Pirum pearls & gems  Tel 0702 585 383

annica.nilsson@pirum.se  www.pirum.se

Danmarks-Viggeby 2, Uppsala

Facebook: pirumpearls

Instagram: @pirumpearls

Annalena Senke skulpterar i lera och gör formar i silikon i vilka hon sen gjuter betong. Hon startade sitt företag, stenhårt, år 2002 på heltid med  att bl a gjuta olika djur,  tomtar, ljusstakar och bordsskivor. Ibland med lite inslag av tenn och  ull.

Försäljning främst via mässor och enstaka återförsäljare och sommarbutiker, mer info på hemsidan.

Har en lokal på Sparbanksvägen 61 Hägersten där man även kan handla produkterna.


Annalena Senke, Stenhårt  Tel  070-9209865

info@stenhart.se  www.stenhart.se

Kajsa Stenfelt bor och arbetar i Stockholm, med butik och ateljé söder om stan. Hennes huvudsakliga produktion består av funktionella och personliga vardagsting. Kajsa arbetar färmst med stengods, och strävar efter att bevara gammal hantverkstradition genom ständig förnyelse och utveckling.


Kajsa Stenfelt

Kärringstans Krukmakeri

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

Tel 070-2884562

Fjäderholmarnas Krukmakeri, Tel 08-718 46 47

www.kajsastenfelt.com    


Annika Wallström inspireras av naturens former och strukturer.

Hon arbetar i röd lergodslera med vit högblank glasyr och drejar oftast , men experimenterar gärna med olika tekniker. 2010 startade hon Spånga krukmakeri i Spånga, Stockholm där hon även bedriver kursverksamhet. På senare år har hon haft flera utställningar på bl a Drottningholms Slottsteater och Rosendals trädgård.Annika är medlem i Konsthantverkscentrum och säljer sina alster genom butiker runt om i Sverige.


Annika Wallström

Facebook: Spånga krukmakeri

Instagram: @spangakrukmakeri

Anita Bygren specialitet är tovade alster. Naturen är

inspirationskällan med sin skönhet och fantasirikedom.

Ofta blir det fåglar i form av vinkylare/värmare eller småfåglar vi känner igen från vår natur.

Medlemskap på Hantverksstallet, Ekerö och i Hantverket Öregrund.

Återförsäljare är Gaupa Hantverk, Östersund och Iris Hantverk,

Stockholm.


Anita Bygren Tel 073- 2284072

anita.bygren@gmail.com


Bakom företaget Lykalia K står Kristina Larsson. Hon tillverkar inredningsdetaljer och bruksföremål i trä med förgyllningar och använder sig av traditionella hantverksmetoder i sitt skapande. Kristinas ambition är att kombinera design och hantverk för att tillverka exklusiva inredningsdetaljer och tillsammans med sitt egna formspråk göra dessa produkter unika. Träets egenskaper så som kvistar och ådringar fascinerar Kristina och hon använder sig av detta i sina produkter. 

 

Kristina Larsson  Tel 070-279 57 44

kristina@lykaliak.se  www.lykaliak.se

Instagram: @lykaliak  Facebook: Lykalia K

Lena Nyström stickar saker som tex sjalar, koftor, instickade trädgårdsredskap och stickade skosnören. Hon stickar i kashmir, lin och ull. Lampskärmar i spetsmönster finns i olika format.  Koftor är Lenas passion.

Medlem i  Öster om ån, Uppsala och  Hantverket i Öregrund. Finns hos ett flertal återförsäljare. Marknader: Båstad och Ulva Kvarn och ett antal slottsmässor.


Lena Nyström Uppsala Tel 070-727 2992  lenanystrom55@hotmail.com

www.lenanystrom.com Instagram: @instickat

Mönsterformgivaren Anneli Ohlsson skapar egna unika mönster och sätter dem på svensktillverkade produkter, som handdukar, disktrasor, brickor, glasunderlägg med mera. Hennes mönstervärld är en färgrik och lekfull värld som skapats ur hennes minnen, känslor och miljöer som hon har passerat genom livet, därför har de också mycket retrokänsla. Produkterna tillverkas i Sverige av företag med bra miljötänkande. Hon driver även butiken Textilt Uttryck på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård. 


Anneli Ohlsson, Bagarmossen  Tel 070-4001375

anneliohlsson@hotmail.com  www.franatillo.com

Instagram: @franatillo  Facebook: Från A till O

 

Anna Rovig smider smycken och corpus i metaller som silver, mässing och järn. Hon inspireras av geologiska formationer, arkitektur, och mönster i t ex ett tyg när hon formger sina alster. Anna formger helst större smycken med lite tyngd då hon tycker att ett smycke både ska kännas och synas tydligt. Smider gör hon i sin verkstad i Sollentuna, i samma kommun som hon bor i.


Anna Rovig

Tel 070-4535565

annarovig@gmail.com

Pia Ulfendahl har varit verksam keramiker sen 1994. Mestadels arbetar hon med stengods som ger tåliga och slitstarka bruksföremål. Hennes keramik är stilren med enkla former. Hennes skapande tar sig också rent konstnärliga uttryck. Pias inspiration kommer många gånger från naturen, som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Medlem i Kaleido konsthantverk Uppsala, KRO/KIF, Konsthantverkcentum och Uppsala konstnärsklubb


Pia Ulfendahl pia.ulfendahl@gmail.com   Tel 0706 010167

Studion Svartbäcksgatan 41 Uppsala

www.formauppsala.se  Instagram: @piaulfendahl


 Keramikern Susanne Wall gör keramik där form och funktion förenas med fantasi. Muggar, skålar med mera, att användas i vardagen. Ofta dekorerar hon dessa med reliefer, figurer som sitter på kanten eller målar en dekor. Hon gör också en del skulpturer och bilder. Katter är favoriter att skulptera, men även fantasifigurer. Hon har sin verkstad mellan Öregrund och Uppsala.


Susanne Wall

Rista, 747 92 Alunda 

Tel 070-2556515

www.susannewall.com

Instagram: @potterybywall  Facebook: potterybywall

 

Hantverket i Öregrund  Strandgatan 8  742 42  Öregrund

info@hantverketioregrund.se

Copyright @ All Rights Reserved