Medlemmar


MEDLEMMAR

17 stycken

KONSTHANTVERKARE


Hantverket i Öregrund drivs som en ekonomisk förening och vi har för närvarande aktiva 17 medlemmar. Vi arbetar i olika sorters material och med olika sorters formspråk. Vi medlemmar jobbar ständigt med att ta fram fina produkter med hög kvalité. Här är alla medlemmar med ett exempel av vad vi gör och lite information om var och en av oss. Tveka inta att ta kontakt med oss om det är något ni undrar!

Maud Andersson arbetar i lergods och gör både bruksföremål och unika saker. Hon tycker om att jobba med lerans färg tillsammans med dekor och glasyr. Dekoren är ofta inspirerad av djur och natur. Maud driver Skoby Krukmakeri, på sin gård 15 km norr om Arlanda. Tillverkar där sin keramik och har även kurser, både för nybörjare och för fortsättare. Du hittar Mauds keramik på Hantverket i Öregrund, i hennes egen nätbutik och i butiksdelen på Skoby Krukmakeri.

 

Maud Andersson, Skoby Krukmakeri, maud@skoby.nu

Tel 073-98 90 905  www.skobykrukmakeri.se

Webbutiker: Skoby Krukmakeris webbutik  och

SkobyPottery webshop

Facebook: Skoby Krukmakeri  Instagram: @maudiskoby

Barowiakglas drivs av Karin Barowiak.

Karin gör förmål i glas och betong. 

Hon har jobbat med detta sedan 2008.

Glas är lätt, transparent och livligt, betongen är fast och definitiv. 

Välkommen till min värld: Kärlek Familj Glas.


Karin Barowiak, Barowiakglas

Tel: 073-502 22 28   www.barowiaksglas.se

Mail: info@barowiasglas.se


Fb: Barowiaksglas 

Instagram:@barowiaksglas

Sarah Flood är en självlärd silversmed som driver sin nätbutik Sarah Of Sweden sedan 2008. Sarah använder olika processer inklusive emaljering, gravering, gjutning och etsning för att skapa sina unika smycken. Hon kombinerar sina smycken med pärlor och Swarovski-kristaller för att ge smyckena en känsla av vardagslyx. Sarah säljer sina smycken till USA, Europa och Sverige. Du hittar Sarahs smycken på bl. a. Hantverket i Öregrund och i hennes nätbutik.

 

Sarah Flood, Sarah of Sweden, Tel 070-5214837

info@sarahofsweden.com 

Nätbutik www.sarahofsweden.se

Instagram: @sarahofsweden

Trä och metall är Roland Grips två material. Han är baserad i Öregrund. Roland är träslöjdsläraren som till slut blev sin egen och numera gör allt från mindre föremål såsom skärbrädor, ljusstakar och askar, till hela inredningar i trä.

Roslagsjakten/ båten är en populär symbol som Roland har som ett av sina motiv för tavlor. 

Lokala material används och ytbehandling sker sedan av vegetabiliska oljor, vax, linoljefärg.


Roland Grips Snickeri, Öregrund

Tel 0705466489

rolandgripsnickeri@gmail.com

Plåt, ståltråd och lera är Lars Holmqvists material. Lars säger att han är en gammal arkitekt som inte kan hålla huvud och händer i styr. Lars prövar idéer och former för enklare bruksföremål och en och annan konstighet (unika föremål).

Lars samarbetar med keramikern Kajsa Stenfelt.

De har sin verkstad och butik i Enskede.


Lars Holmqvist

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

lars.ingemar.holmqvist@gmail.com

Monica Johansson syr sina alster av lammskinn från Västergårdens får i Roslagen. Som tofflor, mössor, vantar, kuddar, nallar och säljer även hela skinn.

Du hittar hennes produkter på Hantverket i Öregrund och Hemslöjden i Östhammar. Monica deltar i Torghandelsgruppen i Östhammar och är med på en del marknader.


Monica Johansson, Monicas lammskinnsprodukter 

Ånö 146

Östhammar 

0703226094

Ola.monica.johansson@outlook.com

Smedsmästare Johan Lindström bor och jobbar i Finland, i en kommun som heter Ingå. Där har han sin egna smedja, Trollbackens smedja, där Johan tillverkar olika slags produkter.  Han har utbildat till smed genom att först ta gesällbrevet i smide, och därpå även mästarbrevet.
Johan säljer via nätet, på mässor och i ett fåtal butiker. Han tar också emot beställningar enligt kundens mått och önskemål, och det går utmärkt att kontakta honom gällande alla tänkbara smidesarbeten.


Johan Lindström, Trollbackens smedja

Ingå, Finland
trollbackenssmedja@gmail.com
Instagram: @trollhillforge

Lena Nyström stickar saker som tex sjalar, koftor, instickade trädgårdsredskap och stickade skosnören. Hon stickar i kashmir, lin och ull. Lampskärmar i spetsmönster finns i olika format.  Koftor är Lenas passion.

Lena har en egen webshop, och är medlem i Öster om ån, Uppsala och i Hantverket i Öregrund. Deltar bl.a på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan, Ulva Kvarn i Uppsala samt på slottsmässor runt om i Sverige. Egen sommarbutik "Instickat på Gotland", på gården i Björke Romakloster där hon bor på sommaren. Mer info: Lenas hemsida.


Lena Nyström Uppsala Tel 070-727 2992  lenanystrom55@hotmail.com

www.lenanystrom.com Instagram: @instickat

Anna Pettersson är keramiker och driver företaget Lerapan med verkstad, butik och kursverksamhet vid Sala Silvergruva. Anna arbetar med drejat bruksgods och skulptur. Det som kännetecknar hennes keramik är organiska, lekfulla objekt med texturer som känns.

Förutom i butiken vid Sala Silvergruva hittar du även Annas produkter hos Konsthantverkarna Karlstad, Hantverket i Öregrund och i museibutiken på Västmanlands Länsmuseum.


Anna Pettersson  LerapanKeramik

DrottningChristinas väg 14, Sala

info@lerapan.com www.lerapan.com

Facebook: lerapankeramik  Instagram:@lerapan_keramik 

När Elinor Pilebro målar varierar motiven, naturen är ett återkommande tema men även fåglar har blivit en stor del av målandet. Hennes målningar är i akvarell och hon designar och tillverkar också silversmycken. Nu har det även blivit en del bruksföremål såsom brickor, kuddar och disktrasor.

 Elinor har deltagit på flera utställningar bl.a. Stockholms konstsalong och Väsby akvarellsalong. 2020 blev hon invald i Svenska konstnärsförbundet.

 

Elinor Pilebro, Spånga i Stockholm

0709 367 477

www.pilebrodesign.se

Instagram: @elinorpilebro

Anette Rosling är silversmed. Hon formger gärna smycken i hamrat silver i kombination med lavasten och pärlor. Hon gjuter också, i popcornkärnor/kikärtor/mandel och ”det blir som det blir” vilket ger unika smycken.  Anette smider gärna på beställning allt från bältesspännen till ringar - allt för en nöjd kund.

Hon har sin smedja i Sund utanför Öregrund, men bor även i Uppsala. Anettes smycken hittar du på Hantverket i Öregrund och  Forsmarks hantverkare.

 

Anette Rosling   Tel 0730753205

www.silverisund.com

Annalena Senke skulpterar i lera och gör formar i silikon i vilka hon sen gjuter betong. Hon startade sitt företag, stenhårt, år 2002 på heltid med  att bl a gjuta olika djur,  tomtar, ljusstakar och bordsskivor. Ibland med lite inslag av tenn och  ull.

Försäljning främst via mässor och enstaka återförsäljare och sommarbutiker, mer info på hemsidan.

Har en lokal på Sparbanksvägen 61 Hägersten där man även kan handla produkterna.


Annalena Senke, Stenhårt, Hägersten  Tel  070-9209865

info@stenhart.se  www.stenhart.se

Cecilia Textilia heter Cecilia Sjöbergs företag och hon syr mössor, pannband, dregglisar, halsbuffar, napphållare och ibland även lite barnkläder. Tillgången på alla härliga och giftfria tyger som finns nu för tiden gör att lusten att skapa är större än någonsin. Alla alster märks med ”momo” och Cecilia blir lika glad varje gång hon ser någon med en ”momomössa” på stan.

Cecilia är medlem i Hantverket i Öregrund och brukar också vara med på marknader i närområdet och på Ulva Kvarns höstmarknad.


Cecilia Sjöberg, Öregrund och Uppsala, Tel: 070-523 52 59 

cecilia.sjoberg@gmail.com

Facebook: Momo   Instagram: @syttavmomo

Kajsa Stenfelt bor och arbetar i Stockholm, med butik och ateljé söder om stan. Hennes huvudsakliga produktion består av funktionella och personliga vardagsting. Kajsa arbetar främst med stengods, och strävar efter att bevara gammal hantverkstradition genom ständig förnyelse och utveckling.

Sommartid hittar man Kajsas keramik på Hantverket i Öregrund och Fjäderholmarna, Stockholm.


Kajsa Stenfelt

Magnebergsvägen 11, 121 33 Enskededalen

Tel 070-2884562

www.kajsastenfelt.com    

Jenny Thunberg arbetar till största delen i stengods som antingen gjuts i egentillverkade gipsformar eller drejas för hand. Form och funktion är centralt i hennes arbete och balansen däremellan viktig. Naturen är en stor inspirationskälla. Du hittar Jennys keramik på Öster om Ån i Uppsala och Hantverket i Öregrund. Det går också att kontakta henne för köp av keramik via hennes hemsida. Jenny bor och arbetar i Uppsala och har sin atelje i Sommarro Uppsala.


Jenny Thunberg  jennya.thunberg@gmail.com

Tel 073-3844480  

Instagram: @jennyathunberg


Keramiker Susanne Wall har arbetat många år med lera. Hon gör bruksföremål att användas i vardagen. Även skulpturer finns i hennes skapande.Bruksföremålen görs i små personliga serier där form och funktion förenas med fantasi.

Hon har sin verkstad mellan Öregrund och Uppsala. Medlem i Hantverket i Öregrund.


Susanne Wall

Rista, 747 92 Alunda 

keramikersusannewall@gmail.se

Tel 070-2556515

www.susannewall.com 

Instagram: @potterybysusannewall 

Facebook: potterybywall

Naturens former och strukturer inspirerar Annika Wallström.

Hon arbetar i lergodslera med vit högblank glasyr och drejar oftast , men experimenterar gärna med olika tekniker. Hon driver Spånga krukmakeri i Stockholm där hon även bedriver kursverksamhet. På senare år har hon haft flera utställningar på

bl.a Drottningholms Slottsteater och Rosendals trädgård. Annika är medlem i Konsthantverkscentrum, Konsthantverkarna i Stockholm, Hantverket i Öregrund och säljer sina alster genom butiker runt om i Sverige.


Annika Wallström Spånga Krukmakeri

www.annikawallstrom.com

Facebook: Spånga krukmakeri

Instagram: @annikawallstrom_ceramics

Vilande medlemmar.

Tovade alster är Anita Bygrens specialitet. Naturen är

inspirationskällan med sin skönhet och fantasirikedom.

Ofta blir det fåglar i form av vinkylare/värmare eller småfåglar vi känner igen från vår natur.

Medlemskap på Överby Gård Konstcentrum, Sollentuna och i Hantverket Öregrund.

Återförsäljare är Gaupa Hantverk, Östersund och Iris Hantverk,

Stockholm.


Anita Bygren Tel 073- 2284072

anita.bygren@gmail.com